Kako skinuti TS3 - Kako najjednostavnije skinuti i instalirati TS3

Pet godina sa vama

Članci

Kako skinuti TS3

Posted on

Pozdrav svima. U ovom postu govorićemo o tome kako skinuti jedan od najpoznatijih programa za komunikaciju – TeamSpeak3 (TS3).

TS3 je program, pomoću kojeg možete komunicirati sa ljudima širom sveta. TS3 ima više verzija, ali je verzija 3 najviše u upotrebi.

Kako skinuti TS3

Da biste uspeli skinuti TS3, posetite sledeći link – KLIK, i odaberite TS3. Kao što možete primetiti, imamo mogućnost skidanja TS3 klijenta za sve operativne sisteme, pa čak i za Android i IOS uređaje (za korišćenje na mobilnim uređajima morate platiti približno 2€). Prilikom skidanja klijenta za računar, odaberite verziju koja se poklapa sa verzijom vašeg Windowsa. Ukoliko skinete pogrešnu verziju, TS3 vam neće funkcionisati. S toga, veoma je bitno skinuti pravu verziju. Provera verzije se vrši na sledeći način:

This PC - Properties

Kada ste to uradili, pojaviće vam se sledeće stavke. Pogledajte kod vas uokvirenu i znaćete koju verziju sistema imate.

Provera verzije sistema

Kako instalirati TS3

Nakon što ste uspeli skinuti TS3, pokrenite skinute stavke. Kada ste ga pokrenuli, dolazite u sledeću situaciju:

Početak instalacije TS3

Klikom na Next idete dalje.

Korak 1 - License Agreement

Dakle, prvo dođite na kraj teksta, a potom kliknite na označeno polje i onda idite na NEXT. Tekst predstavlja uslove korišćenja TS3.

Na slici ispod je sledeći korak. Dakle, ukoliko imate više user accounta – a, možete da birate da li želite samo za vaš nalog da instalirate TS3 ili želite da instalirate na celom računaru. Ukoliko želite instalirati za sve, kliknite na opciju 1, a ako želite samo za sebe, kliknite na opciju 2. Preporuka je da instalirate za ceo računar jer nema razlike.

Korak 2 - Choose users

Sledeći korak je biranje destinacije. Dakle, birate u kojem folderu žeite da instalirate TeamSpeak. Prilikom instalacije, setup će vam ponuditi unapred određenu lokaciju, međutim, ukoliko vam se ta lokacija ne sviđa, možete je promeniti uz pomoć opcije “Browse”.

Korak 3 - Odabir mesta gde ce se TS3 instalirati

Nakon toga, imate mogućnost instaliranja overwolf aplikacije koja ide u paketu uz TS3. Overwolf ne morate instalirati, tako da ako ne želite kliknite na Install, a ako želite označite ”Install the official TeamSpeak overlay, by Overwolf”. Kao rezultat dobijate i Overwolf u paketu.

Korak 4 - Instalacija overwolfa

Overwolf možete i naknadno skinuti na sledećem linku – KLIK.

Kada ste kliknuli na Install, TS3 će početi da se instalira. Kada se završi, ostaju vam dalja podešavanja oko TS3, a više o tome u nastavku ove objave.

Početna podešavanja TS3 klijenta

Kada upalite TS3, pronađite polje Connections.

Traka sa alatkama

Kada ste ušli u Connections, pojavljuju vam se sledeće opcije:

Konektovanje na server

U polju ”Server nickname or address” unosite IP TS3 servera na koji želite da uđete, a u polju ”Nickname” unosite ime koje želite da imate. Kada unesete sve, kliknite na ”Connect”. Kada se konektujete, pojavljuju vam se svi kanali, odnosno ušli ste na server.

Izgled TS3 servera

Nakon ulaska, pojavićete se u Default kanalu, na koji god server da uđete. Iz default kanala kasnije sami prelazite u kanal koji želite. O našem TS3 serveru ćete imati prilike da detaljno pročitate u nekom od narednih postova. Međutim, ulazak na server nije jedina stvar. Nakon toga vi možete podešavati mikrofon, Push to talk opciju, itd…

Podešavanje push to talk opcije

Da biste omogućili sebi da vam se mikrofon pali klikom na dugme, morate podesiti talk opciju. Podešavanje je veoma jednostavno, samo pratite sledeće korake:

  1. Uđite u options:
Tools - options

2. Kada ste ušli, idite na ”Capture”. U tom polju imate sva podešavanja oko mikrofona, pa i Push to talk opciju. Kada smo već tu, objasnićemo sve:

Podešavanja mikrofona (capture)

U polju ”Capture device” birate preko kojeg mikrofona želite da razgovarate.

U polju ”Activation” birate da li želite da se mikrofon aktivira kada prepozna zvuk, da konstantno bude upaljen ili da se upali kada kliknete određeno dugme. Preporuka je postaviti push to talk, odnsono da se mikrofon upali pritiskom na dugme. Dakle, kliknite na krug pored opcije za talk, i potom u kvadratu pored odredite dugme koje želite da vam služi kao talk. U ovom slučaju je to TAB, međutim, možete staviti dugme koje god želite.

Poslednje što možete uraditi je provera ispravnosti i kvaliteta mikrofona. To radite klikom na ”Begin test”, i potom kliknete dugme koje ste postavili kao talk i pričate nešto. Ukoliko čujete sebe u pozadini onda je mikrofon u redu, a ako skala pređe polovinu, onda je mikrofon i više nego dobar.

Kada ste završili sa svim podešavanjima, kliknite na ”Apply”, a potom izađite tako što kliknete na ”OK”.

TS3 server Balkan School zajednice je otvorenog tipa. Znači, dakle, da na njega mogu ulaziti i osobe koji ne igraju na našem SA:MP serveru. Naš server poseduje Gaming kanale, koje svako može koristiti. A takođe, postoji mogućnost pravljenja svojih privatnih kanala. IP: ts3.balkan-school.com:9994. Pridružite nam se! 🙂

Često postavljena pitanja u vezi TS3

Pitanje: Da li mogu razgovarati sa prijateljima ako nemam mikrofon?

Odgovor: Naime, možete biti na serveru, ali ne možete razgovarati bez mikrofona. TS3 ima mogućnost dopisivanja, ali na našem serveru to nije moguće.

Pitanje: Piše mi da nemam dovoljan level identiteta za ulazak na server. Šta da radim?

Odgovor: Sve sto je potrebno jeste da ostavite da se to napuni (kliknite na opciju “Start”). Nekome će to trajati 10 minuta, dok nekima moze trajati 5 sati. Sve zavisi od interneta, s toga može da vam potraje veoma dugo, ali i veoma kratko.

Pitanje: Meni piše ”Failed to connect to the server”. Šta da radim?

Odgovor: Moguće je da vam internet ne radi tako da se morate povezati na njega. Moguće je da IP adresa servera koju ste uneli nije tacna. Ukoliko nije, kopirajte IP iz ovog posta i unesite ga. Drugim rečima, proverite da li ste sve dobro odradili.

Pitanje: Kada sam preuzeo TS3, piše mi da mi je neophodan Windows 7 service pack 1.

Odogovor: Ako imate Windows 7, ažurirajte ga na service pack 1. Ukoliko imate neki drugi operativni sistem, ovaj problem nećete imati.

Pitanje: Zašto sam se konektovao na neki drugi TS3 server a hteo sam na BS?

Odgovor: Postoji 2 razloga zbog čega ovo može da se desi. Naime, može se desiti ukoliko ste uneli IP nekog drugog servera, a može takođe i ako naš IP niste upisali kako treba.

To bi bilo to što se tiče teme kako skinuti i instalirati ts3. Ukoliko imate bilo kakvih nedoumica oko toga kako skinuti TS3, uvek možete postaviti pitanje na našem forumu – KLIK. Kao što već znate, odgovor ćete dobiti u veoma kratkom roku od strane članova naše TS3 Administracije.