Kako skinuti SAMP - Brzo i lako skinite San Andreas Multiplayer

 

Članci

kako-skinuti-samp

Kako skinuti SAMP

Posted on

Pozdrav svima, u ovom postu prezentovaćemo vam kako skinuti SAMP (San Andreas Multiplayer) na najjednostavniji način.

Dakle, prije samog skidanja SAMP-a, morate imati skinut GTA San Andreas. Ukoliko nemate skinut GTA San Andreas, posjetite sledeći link – https://balkan-school.com/kako-skinuti-gta-san-andreas/. Kada završite sa instalacijom, možete preći na skidanje, tj. instalaciju SAMP-a.

Kako skinuti SAMP

SAMP možete preuzeti sa sledećeg linka – https://balkan-school.com/download/ klikom na opciju SAMP. Preuzimanje se automatski pokreće, takođe, bitno je naglasiti, sajt sa kojeg skidate SAMP (https://www.sa-mp.com/download.php) je potpuno bezbjedan, tako da nećete imati briga oko virusa. Verzija SAMP-a koja se preuzima je 0.3.7-R2. Naravno, u pitanju je najnovija verzija SAMP-a.

Kako instalirati SAMP

Kada se preuzimanje završi, morate da instalirate SAMP. Taj proces je vrlo jednostavan. Prvo treba da pronađete fajl koji se preuzeo, zatim kliknete na njega, složite se sa uslovima korišćenja. Nakon toga morate izabrati lokaciju na vašem računaru gdje će se SAMP nalaziti. Jako je bitno da odaberete lokaciju na kojoj se nalazi i GTA San Andreas. Najčešće se ta lokacija nudi po defaultu, međutim, nerijetko se desi da se ponudi potpuno druga lokacija. U tom slučaju, morate pronaći lokaciju GTA San Andreasa i unijeti je u odgovarajuće polje. Kada odaberete lokaciju, sve što treba je da kliknete “Install”. Instalacija traje nekoliko sekundi i kada se završi kliknete “Finish”.

Nakon toga, morate pronaći folder u kojem vam se nalaze GTA San Andreas i SAMP. Taj folder bi trebao da izgleda ovako –

kako-izgleda-skinuti-folder-gta-san-andreas

Ukoliko vam folder ne izgleda ovako, nešto ste pogrešno uradili, i morate se vratiti na početak skidanja SAMP-a. A ukoliko vam folder izgleda ovako, instalacija je uspjela i možete zaigrati SAMP. Takođe, predlažemo vam da ikonicu SAMP-a prevučete na desktop, da kasnije ne biste opet morali da je tražite u ovom folderu.

Kako zaigrati SAMP

Dakle, kada otvorite SAMP, pojavljuje vam se ovakav prozor –

prozor-samp

Prvo što morate da uradite je da unesete vaše ime. Ime unosite u polju “Name”. Na većini balkanskih SAMP servera ime mora biti u formatu Ime_Prezime ili Nadimak_Prezime. Primjer takvog imena je Fikret_Husnic. Nakon toga potrebno je unijeti IP adresu servera na kojem želite da igrate. IP servera unosite u polje “Add Server” –

add-server

Ukoliko želite da igrate na našem – Balkan School serveru, IP servera glasi srv.balkanschool-samp.info:7778 odnosno 178.32.125.55:7778. Dakle ovu IP adresu kopirate u polju “Add Server” i kliknete “OK”. Ako ste sve ispravno uradili, pojaviće vam se ovakva opcija –

opcija-connect

Da biste ušli na server, sve što treba da uradite je dupli klik na ovu opciju i da izaberete opciju “Connect”.


Često postavljana pitanja u vezi skidanja i instalacije SAMP-a


Pitanje: Zašto se pojavljuje error “GTA San Andreas cannot bee found”?

Odgovor: Zato što nemate GTA San Andreas, ili imate pogrešnu verziju. Morate opet instalirati GTA San Andreas. Sve o tome imate na ovom linku – https://balkan-school.com/kako-skinuti-gta-san-andreas/ .

Pitanje: Zašto mi se pokreće Singleplayer umjesto SAMP-a?

Odgovor: Postoje dva razloga zašto se ovo dešava. Moguće je da nijeste instalirali SAMP u folder GTA San Andreas, i morate ponoviti instalaciju SAMP-a. Ako se i nakon što instalirate SAMP ovo dešava onda imate pogrešnu verziju GTA San Andreasa i morate ga opet instalirati. Sve o tome imate na ovom linku – https://balkan-school.com/kako-skinuti-gta-san-andreas/ .

Pitanje: Zašto mi se pojavljuje error “Unacceptable Nickname” kada uđem u SAMP?

Odgovor: Zato što vaše ime nije u odgovarajućem formatu. Dakle, ime mora biti u formatu Ime_Prezime ili Nadimak_Prezime, i ne možete koristiti slova č, ć, š, đ, ž, znakove, brojeve itd. Ukoliko je vaše ime u ispravnom formatu, a ovaj error se i dalje pojavljuje, onda je moguće da ste sa drugog uređaja povezani na server (telefon – RakDriod ili drugi računar). Da biste normalno igrali, sve što morate uraditi je odjaviti se sa drugog uređaja i igrati samo na jednom.

Pitanje: Zašto mi se pojavljuje error “Connecting to ip:port…” kada uđem u SAMP?

Odgovor: Zato što vaš Firewall blokira SAMP. To možete riješiti tako što odete u “Control Panel” -> “System and Security” -> “Windows Firewall” -> “Turn Windows Firewall on or off” i samo treba da stavite štrik na opcije “Turn Windows Firewall off”. Ako vam i poslije ovog postupka ne radi SAMP onda ponovite postupak, tj. upalite Firewall i opet skinite SAMP, jer ste najvjerovatnije skinuli pogrešnu verziju SAMP-a.

To bi bilo to, nadamo se da sada nemate nedoumica oko teme kako skinuti SAMP. Međutim, ukoliko vam nešto nije jasno, uvijek možete posjetiti naš forum https://balkan-school.com/forum/ i siguran sam da će članovi naše zajednice imati odgovor na sva vaša pitanja.